"Ahls" fyrling räddade en pinne

HCBB - Team Korpen 4-4 (1-2)

Två matcher har Rasmus "Ahl" Ahlberg startat på topp.
Facit: sju mål, och enda målskytt för laget bägge gångerna.
 - Jag tvekar inte när jag får ett läge, säger skyttekungen.

Även denna gång hade HCBB svårt att få ihop tillräckligt manskap. Med endast sju spelare att tillgå fick man strunta i avbytare och ställa kaptenen Erik Lillsjö i mål. Men matchen höll bara efter några minuter på att sluta i ett sällan skådat praktfiasko. Både Lillsjö och debutanten på mittfältet, Ahmed Nouri, hade glömt sina benskydd till matchen, något domaren påpekade att de måste ha.
 - Det blev lite stressigt där ett tag, både Ahmed och jag på bänken. Vi hade bara fem spelare på plan, säger Lillis.
Ahl tog ännu en gång på sig målvaktshandskarna, om än tillfälligt, och tvingades släppa ett mål förbi sig. Han kvitterade sedan innan Team Korpen nätade igen. Halvtidsresultatet var rättvist enligt Ahl själv;
 - Motståndarna spelade ett fint kortpassningsspel. Vi hade svårt att hänga med ibland.
Andra halvlek började lika dåligt som den första, med baklängesmål. Det var inte mycket som stämde för HCBB. Faktum är att siffrorna kunde varit betydligt större. Men med tio minuter kvar kom maskinen HCBB igång. Och då speciellt anfallsesset Ahl. Så här säger han om sitt äkta hattrick i andra halvlek;
 - Först en petning förbi målvakten efter fin passning från Ahmed, sedan en duell med en försvarare jag gick segrande ur. Det sista var det snyggaste; en väl avvägd lobb över målvakten, den satt fint.
 Inte mycket hade tytt på att HCBB skulle vinna den här matchen, nu var man plötsligt i ledning med några få minuter kvar. Publiken var i extas, men i slutskedet lyckades Team Korpen åstadkomma en kvittering efter att försvaret haft svårt att få undan bollen.
 - Surt när vi var så nära att vinna. Men sett över hela matchen är det rättvist, säger Ahl fundersamt.
Som i och med de här fyra målen går upp på sju mål totalt. Förutom fyramålsskytten finns andra spelare värda att nämna. Nyförvärvet Ahmed Nouri slet förtjänstfullt på mitten, och tillfällige (?) målvakten Lillis gjorde ett par kanonräddningar.
HCBB borde i slutändan vara nöjda med oavgjort. Än är inte hoppet borta om en serieseger. Definitivt inte när man har seriens hetaste målskytt i laget. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0