Chocken: Tränaren krockade i Stockholm - med ryssar: "Är som att det inte hänt"

Här är chocken som skakar HCBB:
Tränaren Jimmie Larsson krockade i Stockholm under hemfärden från AIK-Hammarby i går.
- En bil tvärstannade framför oss, säger Larry".
Ingen kom dock till skada.

Samtidigt som HCBB spelade i korpen division tre i går befann sig tränaren Jimmie Larsson i Stockholm för att följa sitt lag Hammarby i derbyt mot AIK.
- Det var tät trafik och helt plötsligt tvärstannade bilen framför oss. Berner (Michael Bernergård) bromsade ner oss rejält men inte tillräckligt, säger Larry som mest var nedslagen efter förlusten på Råsunda.
- Jag har bara åkt med honom nån gång, men han kör väl som folk - helt normalt, säger en oförstående Simon Engelhardt.
- När bilen framför tvärbromsade hjälpte det inte ens att Berner fullkomligen stod på bromsplattan, konstaterar Jimmie på sin blogg.
- Det är som att det inte har hänt, skrev Larry i ett sms efter den lustiga situationen.  
Att Bajensällskapet lyckades med bedriften att krocka med ryska journalister (oddsen för det?) får ändå anses som en prestation i sig.
- Efter en stunds virr-varr anlände dock ryssarnas "manager" som var snäll nog och hjälpte oss. Därefter kunde färden fortsätta för oss aningen skärrade grabbar, skriver Larry på sin professor-blogg.

"Ahls" lyckade målvaktsinhopp

Rasmus Ahlberg är till vardags skyttekung och anfallare i HCBB.
Men i brist på spelare fick han i går finna sig i att ställa sig mellan stolparna och vakta målet i lagets 3-2-seger över FC Meatspin.
- Jag är öppen för en fortsättning som målvakt, om ingen annan ställer upp, säger "Ahl".

Efter att "Ahl" hållit nollan i den första halvleken hade hemmalaget Meatspin en kraftig period under den andra halvleken då man flög fram i offensiven och pumpade på.
Då klev Ahl fram i ett utsatt läge.
Eller snarare två.
Med cirka tio minuter kvar och ställningen 2-1 i HCBB-favör räddade Ahlberg först ett Meatspin-avslut - men på returen var två hemmalirare framme för att enkelt stöta in bollen.
Men Ahl ville annat.
I en liggande position kunde han mirakulöst få ut foten och urtjusigt parera returen.
- Egentligen fattar jag inte varför jag låg ner på marken, men det löste ju sig, säger Ahlberg.
Ett par minuter senare var det dags igen.
Denna gång kom hemmalaget runt på högerkanten och samtliga inblandade på Vilstas fotbollsfält förväntade sig ett inlägg - som dock blev till ett farligt avslut mot första stolen.
Ahl vände då akrobatiskt sin position i luften och boxade ut bollen till en resultatlös hörna.
- En riktig delikatess, solklar division fyra-klass på det, säger mittbacken Anton Lindqvist.
- Många års tjuvträning på Hallstavallen har gett resultat. Jag har en hemlig dröm om att bli målvakt i världens bästa lag, FC Barcelona, säger Ahl.
Direkt efter slutsignalen begav sig målvakten tillsammans med tvåmålsskytten Simon Engelhardt kyligt ner till division sju-laget VoIF Dianas träning på Ekängens IP.
- Jag var helt slut efter matchen, men gjorde ändå tre mål på träningen sen, så får väl vara nöjd med kvällen som helhet., säger "Engeln" som alltså axlade Ahls skyttekungsmantel för HCBB.

Martir efter debuten: "Jag är otränad"

Martir Aliu gjorde i går debut i den guldfärgade HCBB-tröjan i superderbyt mot antagonisten FC Meatspin.
Men trots en hyfsat succéartad sådan var han kritisk efteråt:
- Jag är otränad och måste träna upp mig mer inför nästa match.

Den storväxte Martir startade tillsammans med Marcus Jansson på HCBB:s mittfält och spelade hela matchen - den första på över ett år.
- Hjärndöd match var det. Att dom hade tio avbytare och ändå inte lyckades vinna mot oss är dåligt, säger han.
Aliu, till vardags rappare i Årby berättar, har ett förflutet som spelare i Eskilstuna Citys duktiga P91-lag.
I går var han inblandad i HCBB:s viktiga ledningsmål i slutet av den första halvleken.
Martir sköt ett skott strax utanför straffområdet och på returen i högen av spelare höll sig Simon Engelhardt (som även gjorde HCBB:s andra mål) framme på klassiskt måltjuvs-mannér och skickade in ledningsmålet.
- Men jag är otränad. Om jag spelar tio minuter i nästa match så kommer det att bli bättre kvalité från min sida - då kan jag prestera bättre, säger nyförvärvet.
Hur kändes bolltouchen?
- Ringrostig.

Wassim nöjd
Supportergruppens ordförande Ali "Wassim" Karadaghi dök upp i pausen, men fick åtminstone bevittna halva Martirs debut. 
- Den var ganska hyfsad, han hade bra spelförståelse, men var stundtals lite seg, bedömmer han och fortsätter:
- Dom andra supportrarna svek, säger Ali som är trogen sitt HCBB, trots störtregn.
- Matchen var ganska fartfylld med offensivt spel, men också otaktiskt, tror jag kunde göra det bra som tränare och spelare. Matchens gigant var ju Anton, han skötte backlinjen helt ensam och styrde, säger Ali.
Samtidigt var supersupportern inte alltför nedslagen efteråt.
- Man kände att segern skulle komma ändå eftersom Meatspin hade dåligt samspel. Men det räcker med seger, säger han avslutningsvis.


Seger med ett nödrop

Kvällens match mellan ett decimerat HCBB och antagonisterna FC Meatspin höll på att sluta i ett praktfiasko. Då klev mittbacken Anton Lindqvist in i handlingarna och avgjore med ett drömmål.
 - Den satt fint, äntligen gick barndomsdrömmen i uppfyllelse - den enda skillnaden är väl att det kom i korpen och inte i en VM-final, men det är skitsamma, ler den ovane målskytten.

Förutsättningarna för HCBB var allt annat än perfekta denna kväll. Laget hade endast sju spelare att tillgå, varav en debutant, vädret var dåligt och till råga på allt hade man ställt skyttekungen Rasmus "Ahl" Ahlberg i mål (!). Hur ledningen tänkte här vet nog ingen, men på bänken fanns inga ansvariga ledare. Det ryktades att tränaren var på resa till huvudstaden för att följa ett bottenlag i allsvenskan. I brist på ledare fick vi en kommentar från den flitige supportern Wassim Karadaghi.
 - Varför har de den bästa spelaren i mål? Jag fattar ingenting, suckade han.
Det ska sägas att Ahl faktiskt hade en del målvaktstalang, och stod för en del svettiga räddningar i andra halvlek. Men i framtiden gör man nog bäst i att ha Ahl som utespelare.
Efter första halvlek stod det 1-0 till HCBB. Simon Engelhardt nätade. Laget ägde spelet totalt och borde ha ledat med ett par mål till. I andra var det nära att straffa sig, då Meatspin kvitterade både en och två gånger. Simon Engelhardt var den som också satte det andra målet. HCBB hade en rad chanser även i andra, men även motståndarna skapade en del farligheter. Spelet såg låst ut fram till det var ungefär fem minuter kvar. Då satte mittbacken Anton Lindqvist ett vackert skott rakt i krysset!
 - Bollen kom rullande utanför straffområdet, och jag tänkte väl, nu drar jag till! Och den satt ju fint, förklarar Lindqvist.
HCBB kunde sedan hålla undan och vann sin andra 3-2-match för säsongen. Men spelet såg inte bra ut, Meatspin är inget bra lag, de ska spelas ut. Förhoppningsvis får laget tillbaka några viktiga nyckelspelare till matchen på tisdag. I dagens match gjorde Martir Aliu, till vardags rappare i Årby Berättar, debut. Han skötte sig väl tillsammans med Simon Engelhardt på topp. De hade många eleganta kombinationer. Ändå var matchens behållning Anton Lindqvist, som stod för ett bra defensivt arbete blandat med sitt drömmål och snygga klackfint i andra halvlek. Målskytten själv:
 - Vi missade alldeles för mycket idag. Alla i laget kan bättre, och till nästa match blir det bättring, det lovar jag.
Det hoppas även vi på bloggen. Men, som vanligt är det segrarna som räknas. Och därmed avancerar laget upp till sex poäng.

Rakad Roberto ikväll

De som går ner och tittar på HCBB mot FC Meatspin ikväll kommer att få se en liten hårchock. Lagets mittfältare Roberto Escobar Rodriguez är numera rakad på skallen.
 - Det var ett vad som gick snett, säger Escobar.

Det var i vintras som vadet ägde rum. Roberto och lagkamraten, tillika backen, Anton Lindqvist håller på de två bästa lagen i Spanien; på Real Madrid respektive FC Barcelona. Vadet gällde att om Barcelona vann Champions League skulle Roberto raka sig, och tvärtom. Nu vet vi ju hur det gick igår, Barcelona spelade ut Man Utd och dagen till ära kom Roberto i ny frisyr till skolan.
 - Hoppas det blir enklare att nicka i matcherna nu, säger den nyrakade Roberto.

Matchdag: HCBB-Meatspin

"Seger till varje pris, seger trots all terror, seger hur lång vägen än blir, ty utan seger finns ingen överlevnad."
Ikväll är derby för HCBB.
Ikväll är match i samma genre som Panathinaikos-Olympiakos, Boca-River och Partizan-Röda Stjärnan.
Ikväll handlar HCBB-Meatspin inte om tre poäng i Korpen Division 3 utan om prestige, stolthet och passion.
Ikväll ska ett sargat HCBB visa Eskilstuna hur högt korpen egentligen kan flyga.
Ikväll ska HCBB bli ihågkomna som hjältar och legender.
Ikväll ska HCBB köra över FC Meatspin.

1 dag kvar: HCBB - FC Meatspin

Måndagens tunga förlust är lagd åt handlingarna - nu blickar HCBB framåt mot säsongens hetaste match.
Mötet med den eviga antagonisten FC Meatspin är närmast att betrakta som Korpens "El Superclásico" och en HCBB-seger skulle innebära oerhört mycket mer än tre sköna poäng.
FC Meatspin har varit HCBB:s stora rival ända sedan grundandet och de tidigare mötena mellan lagen är underbara med HCBB-ögon sett.
Två matcher. Två segrar. 18-4 i målskillnad.
Favorittrycket inför morgondagen är med andra ord stort på Sveriges hetaste korplag som dock är drabbat av fotbollsderbyt mellan AIK och Hammarby. Derbymatchen tvingar HCBB att ändra om i laget men positivt är i alla fall att tremålsskytten från premiären, Rasmus Ahlberg, är tillbaka i truppen.
- Jag är riktigt taggad, det var tråkigt att inte kunna spela senast, säger Ahl i en kort kommentar.


Dagen efter-piller?

Som bekant kan man ta ett piller för att bli av med något öonskat men det finns inget som kan ta bort känslan dagen efter en förlust. Inte heller finns det någon chans att ta revansch i den där skitserien där man bara möter varje lag en gång.
Det enda botemedlet som finns är att ta en stark 3-poängare i nästa match, så därför ska vi nu ladda om och piska dom där Korvsnurrarana (Meatspin).

Nu tar vi dom!

Ord från Kaptenen

HCBB:s vapen - fasta situationer

I tio minuter spelade HCBB som världsmästare.
Men sedan kom liksom verkligheten ikapp - och Sveriges hetaste korplag får ta lärdom av historiens första förlust.
- Vi ska utnyttja de fasta situationerna bättre i fortsättningen, låter kommentaren efter att Olebrumms vunnit med 7-3.

Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora, lyder ett citat från den före detta amerikanske presidenten Lyndon B Johnson.
Och för HCBB:s del är morgondagen verkligen att vinna. För kan Sveriges hetaste korplag utöka de magiska första tio och spela lika bra hela matchen finns det nog inte många lag som kan slå dem.
- Vi blev lite bekväma när vi ledde med 2-0 och kände att vi var lika bra som dom. Alla jobbade inte lika bra sen, säger lagkaptenen Erik Lillsjö.
Men trots allt finns en hel del positiva saker att ta med sig - till exempel de fasta situationerna.
För i situationer där bollen ska spelas in från dödläge har HCBB verkligen en fördel.
- Vi måste ta det lugnare. Nu spelar vi bara iväg bollen snabbt som möjligt och då blir det rörigt. I fortsättningen ska vi stanna upp, flytta upp laget och se till att ta vara på chanserna, säger tränaren Jimmie Larsson i en kommentar.

Provisorisk lagkapten besviken men ser ljust på framtiden

I slutet av andra halvlek kastade kapten Erik Lillsjö av sig bindeln till Simon Engelhardt. Han hade slagit en inspark som dock träffade en Olebrummare i baken, och Ole Brumms var snabba på bollen och spelade in den i mål till 3-7, som också blev slutresultatet.
- Vi blev för bekväma med en snabb 2-0-ledning. Jag tycker vi inledde starkt med bra försvarsspel och markeringar, samtidigt som vi ställde om snabbt i anfallen, precis som vi kommit överens om strax därinnan. Sedan tappade vi allt bakåt och de vände snabbt 2-0 till 2-4, och det sänkte oss, säger anfallaren

I andra halvlek spelade Edin Dipa in sitt andra mål för kvällen och ingav självförtroende i ett annat ganska nedstämt och slarvigt HCBB, som fick en nytändning och spelade väldigt bra mellan 27-35:e minuten då man hade mycket press på motståndarnas mål, men sedan brast det än en gång.
- Ja, igen tappade vi allt bakåt, de fick springa igenom precis som de ville och då var det ju fritt fram att lägga in den i mål, inget att klandra målvakten för, han skötte sig utmärkt.
Simon Engelhardt ser dock positivt på framtiden.
- Jag hoppas att vi kan lära oss av de här misstagen och motarbeta dem under resten av säsongen. Om vi inte blir för övermodiga och bekväma vid en snabb ledning så tror jag absolut att vi har en chans att vinna resten av matcherna. På torsdag möter vi FC Meatspin, ett lag jag förväntar mig att vi slår, så nu får vi svälja den här förlusten och ladda om snabbt inför matchen som stundar, för då ska vi jävlarimig än en gång visa dem vad HCBB faktiskt går för.

I matchen mot FC Meatspin kommer lagkapten Erik Lillsjö och back/mittfältare Sebastian Strid inte närvara, på grund av derby i Allsvenskan. Detsamma gäller tränare Jimmie Larsson. Dessutom kommer Edin Dipa och Erik Lundblad sent på grund av träning, förhoppningsvis är de dock där innan första slutar. Sist men inte minst återstår att se om Oskar Sköldberg är tillbaka i målet.
- Det blir tufft att börja ha så få i början. Men båda dagens inhoppare har anmält intresse för ännu en match och jag tycker att de skötte sig väldigt bra i dagens match, så om de behövs tror jag absolut inte det är omöjligt att vi ringer dem, men det är inte bara upp till mig, utan det måste vi diskutera inom styrelsen innan fler kommentarer kommer om den saken, säger Engelhardt och försvinner ned i köket för att studera spanska.

Just nu: HCBB tappade 2-0-ledning - förlorade med 3-7

HCBB inledde kvällens match stensäkert.
Men 2-0 har vänts av svårspelade Ole Brumms till ett 2-3-underläge i slutet av första halvlek.
- Vi vart lite för ivriga framåt och gick bort oss i markeringen bakåt, men vi är farliga på fasta. Domaren är också mycket bättre än senast, hälsar HCBB-managern Jimmie Larsson från sidlinjen i Vilsta.
Edin Dipa satte 1-0 och nyinlånade Theodor, som enligt rapporter öppnat lovande, hittade rätt fram till 2-0.
Men därefter vände alltså Ole.
- Dom har ett bra lag, men vi jobbar in en kvittering, det är jag övertygad om, säger Larry.
Återstår att se om han får rätt.

Uppdatering:
Edin Dipa har frälst laget med ytterligare ett mål, men det tycks inte räcka till poäng då Ole Brumms numer leder med 5-3 med tio minuter kvar att spela.
- Men vi krigar på, säger Larsson.
Samtidigt nås vi av förskräckliga rapporter om att stans (fotbolls)flaggskepp Eskilstuna City ligger under med 1-0 hemma mot Spånga på Tunavallen i division två i första halvlek.

- Vi orkade inte riktigt, konstaterar Jimmie Larsson efter slutresultatet 3-7.
Läs mer om matchen på bloggen i morgon.

JUST NU: Förlust för HCBB:s antagonister

Slutresultat: Mobil Data Service 5-2 FC Meatspin
HCBB går om nästan exakt en timme in i den andra omgången av Korpen division 3.
Men innan dess ska två andra matcher i samma serie avverkas på Vilstas något ojämna gräsplaner.
Bloggen kan gladeligen berätta att HCBB:s antagonister FC Meatspin, som efter den första omgången ledde serien, åkte på sin första förlust efter hela 2-6 mot HCBB:s förra motståndare Mobil Data Service.
Skadeglädjen är den enda sanna glädjen...

Håll utkick efter rapporter från det stekheta toppmötet HCBB-Ole Brumms här på bloggen under kvällen!


Kaos

Det råder kaos i HCBB inför dagens match mot Olebrumms, från tidigare vet vi att lagets målspruta inte kan medverka i kvällens match men nu är det även känt att målvakten Oskar Sköldberg ej kan medverka samt att mittfältsmotorn Edin Dipa är tveksam för spel. Oskar Sköldberg har ådragit sig en skada i ena foten medan Edin har studier som måste skötas. Detta påverkar laget självklart negativt men kanske för det med sig att spelarna kämpar mer.








Engelhardt måste göra mål i "Korpens El Clásico"

Målkungen är bortrest - då får Simon Engelhardt axla ansvaret som toppforward i mötet som Roberto Escobar kallar "Korpens El Clásico".
- Fansen vill ha en seger mot Olebrumms så vi ska slita hårt, säger han inför säsongens andra seriematch.


Mobil Data Service fick däng med 3-2 efter ett sent avgörande. Men för att HCBB ska få segerjubla igen krävs en mycket bättre insats än senast - det är Engelhardt övertygad om.
- Vi kom inte upp i nivå senast, vi sög rent ut sagt. Det krävs en rejäl uppryckning, säger han.
Dessutom måste någon annan än Rasmus Ahlberg kliva fram. Tremålsskytten från senast är i Göteborg för att se sitt kära IFK spela mot han som är "tunn som en rögad ål".
- Han får inte vara den enda klippan att luta sig mot när stormen är som värst, då håller det inte, säger Engelhardt.
HCBB mot Olebrumms innebär ett möte mellan två lag som vann sin första match och går stenhårt för en uppflyttning. Därför finns risk för tufft spel i kvällens match.
- Hoppas vi får en domare som pallar trycket ikväll, säger Simon och fortsätter:
- Den här gången måste han hålla fokus på rätt saker, förra gången var han inte bra.
19:30 börjar kvällens heta toppmöte.
- Vi ska kriga för tre poäng, det kan jag lova, säger Engelhardt.

Inför: HCBB - Olebrumms

Ny skolvecka men också nya matcher.
HCBB går in i en tät fas i korpserien då två matcher väntar inom loppet av fyra dagar.
Idag tar Eskilstunas hjältar sig an huvudkonkurrenten till seriesegern, Olebrumms IF. En motståndare som förfogar över en stark trupp samtidigt som HCBB saknar sin främste målskytt Rasmus Ahlberg.
Men de guldfärgade stjärnorna är ändå segervissa även om risken för att ställa in spelarbussen i eget straffområde och istället satsa på kontringar är överhängande.
- Vi hoppas självklart på andra raka segern. Vissa omständigheter gör att vi kanske måste slå ur underläge, men det är inget som hindrar oss från att gå för fullt för vinst, säger managern Jimmie Larsson i en kommentar.
Utöver Rasmus Ahlberg tvingas HCBB även avvara backen Anton Lindqvist (sjuk) och assisterande tränaren Erik "Mannen som är med i Football Manager" Redelius (utlandsresa till Östtyskland). Men å andra sidan finns chansen på en sista minuten-värvning i form av Jimmy Berlin, gammal lagkamrat till kaptenen.
- Naturligtvis ska vi kriga och springa tills vi stupar. Hoppas det ger resultat också, säger tränaren.
På torsdag väntar nästa match då HCBB möter antagonisten FC Meatspin. Mer kommentarer inför den matchen kommer senare.

Aktuella odds inför kvällen (avspark 19:30 i Vilsta)
HCBB - Olebrumms
1   2.20
x    2.80
2   2.10

Övriga matcher i omgång 2:
Blood Brothers - Team Korpen 4-1 (spelades 19 maj)
Mobil Data Service - FC Meatspin (ikväll 17:30)
FC Borats - Hip Hop pojkarna (ikväll 18:30)

Våra gratulationer

HCBB vill gratulera sin kamrat Edin Dipa på dennes 18:e födelsedag. Hur Dipa firar födelsedagen vet vi inte, men spelarna och fansen hoppas givetvis att mittfältsgiganten ska infinna sig på planen mot Ole Brumms.

Vi vill även gratulera spelarfru Rebecka Rane som också blir 18 idag. Rane är Kaptenens fruga. Hur hon firar sin födelsedag tillsammans med Kapten vet vi nog, men vi väljer att inte diskutera det öppet här på bloggen.

En sak att säga

Vi i HCBB har bara en sak att säga, Djuuuuuuuuuurgårn åker uur i år, djuuuuurgårn åker ur i år....


Skyttekungen missar toppmötet

På måndag spelar HCBB en viktig match mot Ole Brumms.
Men laget får se ut att klara sig utan sin stjärnforward Rasmus "Ahl" Ahlberg".
  - Jag ska till Göteborg, men självklart fixar killarna detta ändå, säger skytteligaledaren själv.

Det är två topptippade gäng som kommer att drabba samman i Vilsta på måndag. Både HCBB och Ole Brumms vann sina första matcher, så allt talar för en jämn match. Med fem dagar kvar till drabbningen har dock hemmalaget HCBB drabbats av ett tungt avbräck. Det är målkungen med smeknamnet Ahl som istället ska befinna sig nästan 40 mil västerut.
  - Tyvärr blev det en liten krock i planeringen. Jag drar iväg till Göteborg samma dag, säger Ahl.
Han har redan meddelat ledningen om frånvaron, som givetvis blev allt annat än glada. Men Ahl tror ändå på sitt lag;
  - Visst fixar killarna detta ändå. Vi har ett så pass jämnt lag att Ole Brumms ska få sig en rejäl match.
Med det uttalandet måste Ahl nog förutsätta att laget i övrigt blir komplett. Men på den fronten ser det just nu lite tungt ut. Backklippan Anton Lindqvist har varit sjuk i veckan. Dessutom är både Edin Dipa och Erik Lundblad osäkra kort. Det kan till och med bli aktuellt med en sista-minutenvärvning. Frågan är vem som ska kliva fram nu när tremålskytten från premiären. Ahl har själv ett hett tips;
   - Jag tror att en sån som Engelhardt tar sitt ansvar och stänker dit några baljor. Han har sett vass ut på träningarna med Diana i veckan. 
Vad Ahl ska ha för sig i Sveriges andra stad håller han hemlighetsfullt.
   - Men jag kan avslöja att det har med fotboll att göra. Och lite religion också, eftersom att det handlar om änglar och guden Poseidon, skrattar Ahl.
En snabb titt i det allsvenska spelschemat visar att skyttekungen troligen ska se IFK Göteborg - Malmö FF på plats
Förhoppningsvis gör Ahl lite nytta i Göteborg, när ahn skippar sin egen match, och signar Tobbe Hysén på ett tvåårskontrakt. Den killen verkar vara i grym form.


Tabelläget

Hittills är fem matcher spelade i division tre-serien:
Team Korpen - Hiphop-pojkarna 3-0 (walk over)
FC Meatspin - Blood Brothers 6-0
FC Borats - Olebrumms 2-6
HCBB - Mobil Data Service 3-2
Blood Brothers - Team Korpen 4-1

Det ger följande tabell:
Meatspin                  1 match    3 poäng +6
Olebrumms             1 match    3 poäng +4
HCBB                        1 match    3 poäng +1
Team Korpen          2 matcher 3 poäng +/-0
Blood Brothers        2 matcher 3 poäng -3 
Mobil Data Service  1 match 0 poäng -1
Hiphop-pojkarna     1 match 0 poäng -3
FC Borats                 1 match 0 poäng -4

HCBB:s skytteliga:
Rasmus Ahlberg 3 mål

Kaptenen kommenterar inhopp

HCBB välkomnar det nya laget HipHop-pojkarna till division tre-serien och konstaterar att lagen verkar ha en väldigt olika syn på läktarkultur.
Medan HCBB satsar på bengaler förs diskussioner på HipHop-pojkarnas forum om en eventuell utklädd maskot...
Såna barnsliga takter hör inte hemma i en korpserie utan vi eftersträvar riktig läktarkultur som skapar en härlig inramning när de utsända ska utföra sina sedvanliga hjältedåd.
Vårt motto är som vanligt att ska någonting göras, ska det göras med stil och utklädd maskot är verkligen inte stil.
Kaptenen Erik Lillsjö kommenterar: "En jävla skandal att de kan hoppa in efter att serien börjat. Jag hatar dem och hoppas det går dåligt för dem. Positivt i alla fall att vi fått ytterligare ett lag att spöa skiten ur."

Styrelsemedlemmar fortsätter satsa på proffskarriärer

Ännu en gång har Simon Engelhardt och Erik Lillsjö påträffats träna med VoiF Diana på Ekängens gräsplaner. Spelarna fick jogga runt, praktisera en konditions- kombinerat med teknikövning och sedan var det matchspel som gällde. Endast en handfull spelare, strax över dussinet, befann sig på planen när gula västar mötte ett "vitt" lag.  Det tycks ha blivit rutin mot orutin som spelade mot varandra, alla fyra HCBB-namn var i samma lag. De spelade bra och Erik Lillsjö och Simon Engelhardt lyckades trycka in en boll var och den redan professionelle Rasmus Ahlberg, som för övrigt leder Dianas skytteliga med fyra fullträffar, lyckades troligtvis trycka in två, men eftersom artikeln inte handlar ett skit om honom så var det ingen som brydde sig om det.

Simon Engelhardt har i skolan varit mycket positiv till fortsatt spel med Diana förutsatt att det inte blir ouppskattat av hans klasskamrater och redan kontrakterade kamrater Rasmus Ahlberg och Andreas "Hasse Aro" Arogén, som dock verkat positiva till det.
Erik Lillsjö har inte varit ett lika säkert kort men han har inte kastat in handduken, även om han gnällde lite på att man faktiskt behövde springa på en division 7-träning. 
Lillsjö verkar dock ändå positiv till fortsatt spel. Enligt honom själv "utesluter han ingenting. Är öppen för fortsatt spel och kontraktdiskussioner".
Vi låter även HCBB-kaptenen svara på ryktet om hans spel i ett annat korp-lag, Tunga Grabbar.
- Det är bara en plojsak. Jag hoppade mest på för snällhetens skulle eftersom de behövde en målvakt men jag kan inte förneka att det är roligt. Självklart kommer HCBB i första hand och det är det laget som gäller, säger "El Capitano".

Seriositetens dagar över

Vi vill tacka lagkapten Erik Lillsjö för hans brinnande engagemang i laget, som skildrades i senaste blogginlägget. Men vi vill även passa på och be om ursäkt för hans bristande grammatik och stavning som ni alla kommer uppmärksamma om ni läser hans senaste inlägg igen med lite noggrannhet ;)

Vi vill även passa på och gratulera stjärnforward Rasmus Ahlberg efter hans strålande insats mot Al Salam SK i dagens drabbning. Ett mål och lysande passningsspel i andra halvlek gjorde vår unga talang till en av matchens bästa spelare.
- Fan vad bra han är. Både lång och stark i kroppen, säger Målet-Sinan vars efternamn inte är känt.

Även HCBB-kändisen, och outsidern - han som bojkottade på grund av medlemsavgiften, Andreas "Hasse Aro" Arogén gjorde ett lysande femminutersinhopp i slutskedet där han lyckades med att inte lyckas med något speciellt.

Forza HCBB! Det får inte bli alltför seriöst det här! :D


Kaptenen har ordet

DET HÄR NOG FÖRMODLIGEN DET ENDA SERIÖSA INLÄGG NI KOMMER ATT SE PÅ BLOGGEN SÅ NJUT


Det har nu gått 1 ½ halv månad sedan HCBB gjorde sin första match, den gången spöade vi FC Meatpsin med 10-1 och inne i spelarnas huvuden bubblade säkert tanken att det här skulle nog bli en enkel säsong utan motgångar. Den som tänkte som måste nog nu tänka om, vi har spela våran första match i serien och det var inte förran i sista sekund som vi kunde ta hem 3 poäng. Kanske är det så att serien kommer bli svårare än vad vi trodde från början. Våran första seriematch på Mobil Data Service var allt utom godkänd, insatsen var usel men trots det tog vi 3 poäng. Brukar det inte vara det som kännetecknar en vinnare?
Jo det är väl så det är, men en vinnare brukar även få domsluten med sig, bollen går in istället för att ta i stolpen och studsar i allmänhet rätt. Så var det inte i matchen, domaren var usel och jag "El Capitano" kom på sniskan med honom direkt och fick även en helt felaktig utvisning, bollen tog i virket 4-5 gånger istället för att snyggt glida in i mål.
Hurska vi då tolka detta, är HCBB ett vinnarlag eller inte?
Jag tror stenhårt på vårat lag och jag tror mycket väl att det kan gå vägen om vi bara tar fram det som skanades i förra matchen, nämligen kämpglöd. Jag vet att kvaliten finns och om alla spelare i laget bara tar den där lilla extra löpningen så ska det här nog gå vägen.

FRAMÅT GRABBAR! NU KÖR VI!

// El Capitano

DET HÄR ÄR FÖRMODLIGEN DET ENDA SERIÖSA INLÄGG NI KOMMER ATT SE PÅ  BLOGGEN SÅ NJUT


DET HÄR NOG FÖRMODLIGEN DET ENDA SERIÖSA INLÄGG NI KOMMER ATT SE PÅ BLOGGEN SÅ NJUT      Det har nu gått 1 ½ halv månad sedan HCBB gjorde sin första match, den gången spöade vi FC Meatpsin med 10-1 och inne i spelarnas huvuden bubblade säkert tanken att det här skulle nog bli en enkel säsong utan motgångar. Den som tänkte som måste nog nu tänka om, vi har spela våran första match i serien och det var inte förran i sista sekund som vi kunde ta hem 3 poäng. Kanske är det så att serien kommer bli svårare än vad vi trodde från början. Våran första seriematch på Mobil Data Service var allt utom godkänd, insatsen var usel men trots det tog vi 3 poäng. Brukar det inte vara det som kännetecknar en vinnare?  Jo det är väl så det är, men en vinnare brukar även få domsluten med sig, bollen går in istället för att ta i stolpen och studsar i allmänhet rätt. Så var det inte i matchen, domaren var usel och jag

Oddsen chockändras

Nu när första omgången i korpen div.3 är avklarad ändrar oddssättarna på spelbolag dramatiskt.

Innan serien drog igång var HCBB och Olebrumms starkt favorittippade, men efter premiären har oddsen höjts på HCBB medan oddset på HCBB:s antagonister FC Meatspin sjunkit. Innan serien drog igång fick spelbolagen in många spel på HCBB och Olebrumms men nu efter första omgången har spelen avtagit på favoriterna och istället strömmat in på olika outsiders.

Efter första omgången har vi dock varit tvungna att chocksänka oddsen på FC Meatspin som serievinnare då man enkelt krossade Blood Brothersmed hela 7-0 och efter det har det strömmat in spel på laget samtidigt som oddsen på HCBB har höjts till 2.30x pengarna efter en mycket svag insats mot Mobil Data Service. Detta gör så att Olebrumms och HCBB nu ger samma odds.

 - "Det är givetvis kul att folk satsar på outsiders men vi på Betway tror fortfarande att HCBB eller Olebrumms kniper ligan ganska enkelt", säger Fredrik Essevad på Betway.

Aktuella odds
HCBB 2.30 "(2.00)
Olebrumms 2.30 (2.40)
Team Korpen 15.00 (15.00)
Mobil Data Service 30.00 (18.00)
FC Meatspin 130.00 (999.00)
FC Borats 200.00 (150.00)
Blood Brothers 450.00 (85.00)


Storsatsning?

Det är välkänt att Rasmus Ahlberg är professionell idrottare i division sju-klubben VoiF Diana, där han är lagkamrat med Andreas "Hasse Aro" Arogén. Enda skillnaden var att på dagens Diana-träning infann sig två andra HCBB-spelare på planen när uppvärmningen startade runt klockan sju. Simon Engelhardt och Erik Lillsjö, två ledande HCBB-medlemmar, tar uppenbarligen fotbollen på stort allvar då man även planerar att fortsätta i samma banor. Det ryktas om att två rykande färska kontrakt står nära till hands.
-Jag vill inte kommentera något huruvida jag skriver på för VoiF Diana men om de är reko med att jag tränar med dem så gör jag det med glädje, det var en annorlunda känsla att spela på elvamanna, det var ju ett jävla tag sen, säger Simon Engelhardt. Om Lillis tänker fortsätta träna eller inte vet jag inte, det får ni fråga honom om, säger 17-åringen med ett skratt.

Lagkapten Erik Lillsjö gick inte att nå för en kommentar.


Coachen tycker till:

Victory is won not in miles but in inches. Win a little now, hold your ground, and later, win a little more.
Så lyder ett tänkvärt citat från amerikanen Louis L'Amour och det är precis hans citat vi i HCBB nu får försöka rätta oss efter.
För även om vi inte imponerade, även om det finns vissa brister i hemjobbet, även om vi kunde vara mer koncentrerade i avsluten, så står vi där med tre poäng och 3-2 i målskillnad.
FC Meatspin vann visserligen med 6-0 men de har tagit sin stora seger. Vi jobbar vidare med vårt, diskuterar, analyserar och går ut och gör en ännu bättre match nästa gång.
Inför säsongen var jag lite orolig över lägstanivån i den här truppen men om det här var riktigt dåligt, som vissa i laget säger, kanske jag kan släppa den oron nu.
Nu vet vi att vi kan ta poäng, vi vet att vi kan vinna och vi vet att vi kan skapa chanser trots att vi ställs mot tyngre lag.
Om vi bara jobbar lite med avsluten ska det här nog kunna bli riktigt bra till slut. Då kanske vi kan fortsätta ta våra knappa, men ack så sköna segrar, och stå där högst på toppen när serien summeras om en och en halv månad.
Hellre sju uddamålsseger än sex storvinster och en torsk.

Hela vägen!
//Eder mästertränare, Jimmie Larsson


"Han håller i bollen din idiot"

Premiären höll på att urarta direkt.
Mitt i HCBB:s kvitteringsjakt attackerade Roberto Escobar kvällens domare.
"Han håller i bollen din idiot", skrek Roberto som trots allt klarade sig undan varning.


1-2-underläge och frenetisk kvitteringsjakt. HCBB tog över fullständigt och forcerade rejält men fick till en början inte dit bollen. Det ledde till allt mer frustration i HCBB-lägret, en frustration som nådde sin kulmen när Mobil Data Service petade in en boll efter en oerhört tuff tackling på målvakten Oskar Sköldberg.
Oskar hade bollen under kontroll när han fick en tuff tackling vilket ledde till att Mobil Data Service kunde sätta bollen i nät.
Då rann sinnet över för Mr Escobar.
"Han håller i bollen din idiot", skrek Roberto som fick sig en rejäl avhyvling av en annars trevlig rättskipare.
Men efter stort palaver dömdes målet bort och till slut fick HCBB sin utdelning i form av seger.
I den korta serien gäller det att vara med från början och därmed är de tre poängen laget nu innehar oerhört viktiga.
- Men det här var inget bra. Ni måste skjuta mer, säger åskådaren Stig Engelhardt som hejade på sonen Simon och hans vänner till den extremt sköna viktorian.
- Vi ska vinna serien. Men vi måste utnyttja ytorna bättre och jobba hem mer, säger tränaren Jimmie Larsson i en kommentar.
Det ska tilläggas att Roberto Escobar efter matchen bad domaren om ursäkt för sitt agerande.


Skön 3-2-seger i premiären: "Bad domaren lägga på tid"

Tiden höll på att rinna ut - då gjorde "Ahl" kvällens gärning.
- Jag bad domaren lägga till två minuter extra och han accepterade, säger matchvinnaren efter den brutalt sköna premiäresegern.


HCBB var illa ute i seriepremiären. 1-2 med bara åtta minuter kvar mot ett inte alltför imponerande Mobil Data Service.
Detta trots att Rasmus Ahlberg gett HCBB ledningen redan efter fyra minuter. Men gästerna vände på matchen genom två snabba mål och såg ut att vara på väg mot tre poäng.
Men skam den som ger sig.
Laget samlade ihop sig, knöt nävarna och gick ut och gjorde en strålande avslutning med två mål och 3-2-seger som följd.
- Fast det var ingen bra match, vi spelade sämst. Men det var skönt att vi vann, säger "Ahl".
Det var just Ahls mål som blev matchavgörande.
I 42:a minuten tryckte han dit kvitteringen och på tilläggstid petade han in målet som gav HCBB tre härliga poäng.
- Jag frågade domaren hur mycket det var kvar och han svarade "fem minuter". "Men snälla, två minuters tillägg?" bad jag och han accepterade, berättar en nöjd matchvinnare.
Men ska sanningen fram var matchen ingen höjdare. HCBB uppträdde stundtals skärrat och verkade spela med premiärnerverna utanpå tröjan.
- Vi måste spela mycket bättre än så här om vi ska slå Olebrumms. Men vi vann och det är väl det som utmärker ett bra lag, säger mittfältaren Simon Engelhardt och får medhåll av kvällens matchvinnare.
- Att vinna när man spelar dåligt, det är det som gör ett topplag, säger Rasmus Ahlberg.

Simon Engelhardt - spelarpresentation

Vi springer ihop med Simon Engelhardt inne på det stimmiga SpSp-området på Rekarneskolan. Han sitter upptagen med att studera historia men han har som tur är tid för en kortare intervju.

Simon Engelhardt, du har spelat fotboll i IFK Eskilstuna. Berätta lite om det.
- Ja, jag gick med i klubben i slutet av 2002 eller början av 2003, jag kommer inte riktigt ihåg, säger Simon och skrattar. Vi tränade i Vilsta och jag minns speciellt löpningen i den där djupa snön där det var en favoritaktivitet att knuffa ner varandra i det kalla äcklet. Jag fortsatte lira med Kamraterna i ett antal år, fram tills 2005 tror jag...jag vet att jag spelade mellan femman och åttan, det är enklare att förklara så än att hålla på mer en massa årtal.
Såvitt vi vet är du en av styrelsemedlemmarna i HCBB, vad kan du säga om det?
- Jo det är sant, och det är väl för att jag och de andra två medlemmarna, Roberto Escobar och Erik Lillsjö, var de som tog det riktiga steget att starta laget på riktigt, vi ville inte att det bara skulle vara tomt prat och drömmar. Sedan bjöd vi in tränaren Jimmie Larsson för att få in lite mer bredd i styrelsen.
Vad tror du om HCBB:s chanser i korpen-division 3 i år?
- Jag tror absolut vi har en bra chans. Truppen är bra och blandad, vi har folk som spelar fotboll annars också, så det blir en fin blandning av snabbhet, skicklighet och kämpaglöd. Dessutom är vi unga och pigga, något som jag tror behövs i korpen idag.
Vad kan bli er svaghet?
- Vi är inte så resliga av oss, det är väl det som kan bli det som är emot. Däremot är vi ett sjuhelvetes kämpagäng som jag hoppas kan göra upp för det.
Vilket är ditt mål med säsongen?
-
Jag sätter inte upp ett mål för mig själv utan jag vill bara att det går bra för laget. Vi går in i serien för att vinna och vi kommer att kämpa för att detta mål hålls. Sedan hoppas jag givetvis att jag tillför något till laget, och i och med att jag gärna spelar högt upp i fältet hoppas jag att jag gör många mål för att bidra till lagets framgångar. Min far är min största förebild och utan honom hade jag aldrig varit där jag är idag. Han hade kunnat tvinga mig att spela i IFK och bli en professionell spelare men jag fick göra som jag ville och därför är jag nu medlem i HCBB.

Tränarpresentation: Jimmie Larsson

Utan erfarenhet kliver han in i tränarrollen.
Jimmie Larsson är mannen som ska leda favorittippade HCBB genom korpserien.
- Vi ska spela snabb fotboll och göra mycket mål, säger tränaren några timmar före säsongspremiären.


Motståndarna i division 3-serien bör vara förvarnade.
Nya, unga, pigga HCBB har dominerat under försäsongen och ståtar med idel utklassningssegrar så här långt.
Ikväll är det dags för seriepremiär och då gör också Jimmie Larsson debut som lagets coach.
- Ja, vid de tidigare matcherna har jag varit upptagen. En gång var det nån fylleskandal och vid andra matchen fick jag inte ledigt från jobbet, säger tränaren.
Ikväll är han alltjämt ledig och ska visa arbetskamraterna hur fotboll ska spelas. 18:30 gör vännerna i Folket debut i Korpen, och timmen senare ska HCBB ta serien med storm.
- Självklart hoppas jag att vi kan prestera på topp. Det känns som att vi har en hel del talang i truppen och spelar vi på topp kan vi slå alla lag.
Vad blir den största utmaningen för dig som tränare?
- Det blir nog att försöka ligga så nära gränsen som möjligt utan att kliva över den, både när det gäller tuffhet i spelet och träningsmängd. Vi har en tunn trupp så vi är känsliga för skador och avstängningar, men samtidigt vill vi prestera bra. Och då krävs det att man tränar.
Kommer du vara nervös ikväll vid halv åtta?
- Lite grann, men det ska man vara. Fast det ryktas om stort publikstöd så jag hoppas vi kan bjuda fansen på fin fotboll.
Ja, just det. Hur ska ni spela?
- Vi vill anfalla, hålla i bollen och vara det lag som för matchen. Men vi är inte främmande för att ändra beroende på motstånd, man kan inte alltid spela "sitt eget spel". Anpassning är viktigt.
Personligen då, vad har du för erfarenheter?
- Inga i tränarrollen. Men jag är van att såga vilt omkring mig i tidningen, och kanske kommer jag själv stå där totalsågad en dag.
Hur reagerar du då?
- Det är viktigt att tåla kritik. Och vinner vi inte får vi kritik, för det handlar om att vinna. Second place is first to lose.

Imorgon

Samling i Vilsta klockan halv 7! Bra om vi får snacka ihop oss lite och så, så vi undviker ett sådant kaos där vi bara slänger ihop laget. 18:30 i Vilsta för samtliga! Matchstart 19:30.
Notera att alla har fått ett mail. Jag kommer fortsätta skicka ut sådana inför matcherna, var goda och svara på dem varje gång ni får ett nytt.

Tack på förhand
Simon Engelhardt

Senaste nytt

David Buck, en skolkollega och vän, har skrivit på för FC Borats. Uppgiften kommer från David Buck själv.
- Jag är rädd att det kommer att göra ont, säger "Bucken" till oss när vi möter honom på skolområdet.

- David Bucks karriär ska bli spännande att följa, säger Mannen som är med i Football Manager

Säsongspremiär

På onsdagen smäller det. Den 13/5 2009 gör HCBB sin första match någonsin i en fotbollsserie.

Matchstart 19.30 i Vilsta onsdagen 13/5 2009. MATCHSAMLING 19.00!!! Folk ska vara där i tid!

Dessa spelare är kallade till match:

#5 Anton Lindqvist
#6 Erik Lundblad
#7 Erik Lillsjö (C)
#8 Simon Engelhardt
#9 Edin Dipa
#10 Marcus Jansson
#15 Rasmus Ahlberg
#17 Roberto Escobar Rodriguez
#18 Sebastian Strid
#69 Oskar Sköldberg (MV)

Besvikna

Supportrar är besvikna på spelarna i laget och riktar därför skarp kritik mot vissa spelare som inte verkar ta laget på allvar. Detta då det kommit till kännedom att det ej har genomförts någon träning där mer än 5 personer har medverkat och detta med 5 dagar kvar till premiären.

Ledningen håller dock ej med lagets supportrar utan man gör som resten av de större klubabrna i Sverige och säger att supportrarnas röst inte betyder någonting. Man tror på spelarna till 100% och räknar kallt med att laget plockar massvis med 3-poängare i alla fall.


Spelarpresentation

Sakta men säkert blir det allt färre dagar kvar till seriepremiären och vi på redaktionen tycker att det är hög tid för att presentera lagets spelare lite närmare. Först ut av spelarna är kaptenen Erik "Lillis" Lillsjö.


- Erik, du har spelat fotboll i nästan 7 år, berätta lite.
- Jag började spela någon gång i 2 eller 3 sen fortsatte jag lira tills jag slutade 8. Jag började min karriär i IFK Eskilstuna där jag spelade i cirka 2-3 år innan jag bytte till IK City som det då hette.

- Hur kom det sig att du sluta spela?
- Jag tappade suget helt enkelt, det var inte lika roligt längre, kanske var det för att jag i fotbollsklass och då blev lite för mycket fotboll

- Ja som sagt, på fotbollslektionerna hade du en stor profil på lektionerna, kan du berätta lite?
- Ja, jag hade Sebastian Larssons pappa Svante Larsson som tränare. Han var en bra tränare som fick mig att utvecklas mycket samtidigt som lektionerna var roliga och inte överseriösa.

- Om vi nu går över till HCBB, hur känns dagsformen?
- Den känns skitbra, känns som att jag och hela laget lätt skulle kunna klara av att hålla oss kvar i högre divisioner. Personligen känns det kanon, tycker själv att jag snart borde få ett proffsanbud från en div.6 klubb.

- Ni har på försäsongen enbart spelat två matcher och det dessutom mot dålig motstånd, är detta
tillräckligt?
- Visst hade vi gärna fått till flera matcher, men nu har det tyvärr bara blivit två stycken och det är beklagligt. Det är dock värt att nämna att flera av spelarna i laget har hållit formen igång på annat håll så jag är inte orolig.

- Du är självutnämnd lagkapten för året, hur kommer detta sig?

- Jag tog på mig rollen som kapten då jag tycker att det passar en back, jag må kanske inte vara den bästa kaptenen rent mentalt men lovar att slita och aldrig ge upp då jag som kapten vill vara ett föredömme.

- Hur tycker du att truppen ser ut?

- Jag tycker att den ser helt okej fast kanske en aning tunn, om det kommer en skada eller att någon/några av olika skäl ej kan medverka kan det behövas vissa inlåningar. Men som sagt så tror vi mer på kvalité än kvantitet.

- Vad vet du om motståndarlagen?

- Jag kan bara uttala mig om 3 lag, Jag vet att Olebrumms har en del vassa spelare och förmodligen kommer de att vara våra största utmanare om det nu finns några som kan hävda sig mot oss. FC Meatspin är ett lag som vi utklassar alla dagar i veckan och enligt rapporter ska FC Borat inte vara speciellt mycket bättre.

- Först och främst vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?
- Självklart är lagets mål att vinna serien  och på vägen plocka så många poäng som möjligt, jag ser det inte som en omöjlighet att gå igenom serien obesegrad.

Fem snabba:                                                                            

    Kebab |  Gulingmat
                       X

Naturgräs |  Konstgräs
       X

Premier League |  La Liga
       X

Adidas |  Nike
     X

Öl  |  Alkoläsk
               X



Storfavoriterna är här, HCBB!

Oddssättarna har sagt sitt - HCBB är favorit till seriesegern.
Samtidigt varnas det rejält för Ole Brumms IF som pekas ut som stark andrahandsfavorit.
Beträffande antagonisterna FC Meatspin ska det till en smärre sensation om det laget står som slutsegrare när sju omgångar är spelade.
HCBB-bloggen är stolta över att presentera aktuella odds till serieseger i Korpen Division 3:

HCBB                         2.00
Ole Brumms IF        2.40
Team Korpen          15.00
Mobil Data Service 18.00
Byggare Bob FC      25.00
Blood Brothers        85.00
FC Borats                 150.00
FC Meatspin            999.00

Premiären spelas som sagt onsdag 13 maj - aktuella matchodds återkommer vi till men mycket talar för att HCBB är storfavorit.
Who the fuck are Mobil Data Service?

Här kan du se hjältarna

Fansen och spelarna har längtat länge - och nästa vecka är det äntligen premiär i årets hetaste fotbollsserie.
Första omgången i Division 3 spelas tisdag 12 maj och dagen efter är det dags för seriefavoriterna HCBB att kliva ut på den gröna rektangeln.
HCBB.blogg.se kan nu presentera hjältarnas spelschema i den kommande korpserien:
Onsdag 13 maj kl. 19:30 HCBB - Mobil Data Service
Måndag 25 maj kl. 19.30 HCBB - Ole Brumms IF
Torsdag 28 maj kl. 17:30 FC Meatspin - HCBB
Tisdag 2 juni kl. 17:30 Team Korpen - HCBB
Onsdag 10 juni kl. 17:30 HCBB - Blood Brothers
Måndag 15 juni kl. 18:30 FC Borats - HCBB
Tisdag 23 juni kl. 19:30 HCBB - Byggare Bob FC

Spelplats är Vilsta.


Hela jävla vägen!


Spelschema

HCBB:s styrelse uppmuntrar alla spelare och även fans att läsa på http://www.eskilstuna.korpen.se/resultat%20fotboll%20div3.htm och samtidigt hålla koll på detta. Meddelande om frånvaro vid match (för spelare) skall så tidigt som möjligt rapporteras, främst till kontaktperson Simon Engelhardt men även Erik Lillsjö kan ta emot frånvaroanmälningar. Alla i laget har våra nummer (åtminstone ett av dem) så det är onödigt att skriva upp dem här!

Tack på förhand //Styrelsen

Sagolikt mål när HCBB vann

Idag var det dags för den blott andra matchen i Hardcore Baby-boys historia. Precis som förra gången stod FC Meatspin för "motståndet". Tidigare har bloggen basunerat ut att HCBB ändrat sitt matchställ. Efter den här matchen känner vi oss lite mer tveksamma till det. För även denna match bar de flesta i laget svarta shorts och strumpor. I vart fall var förutsättningarna perfekta på Ekängens sjumannaplan. Soligt väder och hyfsat med publik som såg på.

Laget var dock i numerärt underläge gentemot sina motståndare. Endast sju (!) spelare fanns att tillgå, alla spelare fick således spela hela matchen, 60 minuter. Spelarna för dagen var Oskar Sköldberg (Målvakt i första halvlek, utespelare i andra), Sebbe Strid, Roberto Escobar Rodriguez, Erik Lillsjö (Målvakt i andra), Marcus Jansson, Rasmus Ahlberg och Simon Engelhardt. FC Meatspin kom till spel med ca 15 spelare, de flesta nya från förra matchen. Om spelarna verkligen representerade laget eller bara var "inhyrda" förtäljer inte historien...

Domaren Bäver, för övrigt mycket bra, blåste igång matchen något senare än beräknat. Det ska sägas att HCBB började darrigt, och rättvist kom också Meatspins ledningsmål ( första gången i historien HCBB har legat under). Var det Valborgsfirandet som ställt till det för laget? Men HCBB kom snabbt tillbaka, Ahl sattes upp på topp och det började hända grejer. Han satte 3 mål, Engelhardt 2 och i halvtid stod det 5-1. Precis som förra matchen lagen emellan dominerade HCBB totalt. Speciellt kombinationsspelet mellan Ahl, Engelhardt och Marcus J fungerade utomordentligt. Bakåt knep målvakten, tillika debutanten, Oskar Sköldberg en straff. Förspelet till straffen var mycket komiskt ur HCBB:s synvinkel, inte om stackaren som Lillis kapade totalt. Killen ska vara lycklig att han inte fick benbrott, och Lillis hade tur att detta inte var en seriös match. Då hade det blivit utvisning och ca: ett års avstänging. Men sådan är han, vår kapten Lillis. Står upp för laget i vått och torrt. Han ska ha en eloge för sin kämpaglöd!

I andra halvlek fortsatte den fina HCBB-offensiven. Englhardt och Ahl spelade fram varandra till ytterligare mål, Meatspin stack upp ibland och fick ett turligt mål gjort av en HCBB-spelare!! Marcus Jansson svarade för ett lika snyggt som klockrent självmål, en rensning upp i krysset! Men de är ju HCBB:s paroll, ska någonting göras, ska det göras med stil. Vi säger grattis Marcus till det snygga självmålet, världsklass! 

Ett annat världsklassnummer hämtar vi också från den andra halvleken.  Ahl gick precis som förra matchen ner som mittback i andra halvlek. Det målet som vi nu berättar om är nog det snyggaste det flesta av de medverkande sett på en fotbollsplan live. På sin mittbacksposition ställer han sig några meter utanför straffområdet när HCBB har hörna. Hörnan nickas ut av försvarare, och Ahl möter bollen med en klockren högervolley, som i en sanslös båge letar sig in i målvaktens högra kryss. Totalt klockrent i krysset, det går inte att göra det snyggare. Är det en kandidat till århundradets mål? De som såg håller nog med. Målet är i alla fall ohotad etta i årets korpfotbollsgala i kategorin "årets mål". Målskytten själv blev helt till sig av glädje, och försökte sig på en minre lyckad hjulning innan lagkamraterna hann fram och gratulera. Så här sa Ahl själv efter matchen:
- "Nu kan jag lägga skorna på hyllan. Det kommer aldrig gå att toppa det här"
Bloggen kan lugnt hålla med. Faktiskt så påminner målet en del om det här: http://www.youtube.com/watch?v=Pj4RrjQHrG0 Även om det ska sägas att Ahls mål var snäppet vassare, det var ju mitt i krysset! Men tillslaget och bollbanan ligger på ungefär samma nivå...

Efer det drömmålet gjorde det inget att HCBB släppte in ytterligare ett mål, att matchen blev lite grinig, att Oskar fick stryk av en tjej eller att det inte blev några mer mål framåt. HCBB spelade av matchen och vann rättvist med 8-3. Alla spelare, som ju spelade hela matchen och måste ha en grym kondition, ska ha beröm. Det ser mycket bra ut inför den stundande seriepremiären, speciellt med tanke på att laget saknade flera nyckelspelare. 

MATCH

Nu är det återigen dags för match mot FC Meatspin, denna gång sker det på Ekängens gräs.

Vi ses på Ekängens inhägnade 7-mannaplan 10 i 6, matchstart kl 6


RSS 2.0