Sagolikt mål när HCBB vann

Idag var det dags för den blott andra matchen i Hardcore Baby-boys historia. Precis som förra gången stod FC Meatspin för "motståndet". Tidigare har bloggen basunerat ut att HCBB ändrat sitt matchställ. Efter den här matchen känner vi oss lite mer tveksamma till det. För även denna match bar de flesta i laget svarta shorts och strumpor. I vart fall var förutsättningarna perfekta på Ekängens sjumannaplan. Soligt väder och hyfsat med publik som såg på.

Laget var dock i numerärt underläge gentemot sina motståndare. Endast sju (!) spelare fanns att tillgå, alla spelare fick således spela hela matchen, 60 minuter. Spelarna för dagen var Oskar Sköldberg (Målvakt i första halvlek, utespelare i andra), Sebbe Strid, Roberto Escobar Rodriguez, Erik Lillsjö (Målvakt i andra), Marcus Jansson, Rasmus Ahlberg och Simon Engelhardt. FC Meatspin kom till spel med ca 15 spelare, de flesta nya från förra matchen. Om spelarna verkligen representerade laget eller bara var "inhyrda" förtäljer inte historien...

Domaren Bäver, för övrigt mycket bra, blåste igång matchen något senare än beräknat. Det ska sägas att HCBB började darrigt, och rättvist kom också Meatspins ledningsmål ( första gången i historien HCBB har legat under). Var det Valborgsfirandet som ställt till det för laget? Men HCBB kom snabbt tillbaka, Ahl sattes upp på topp och det började hända grejer. Han satte 3 mål, Engelhardt 2 och i halvtid stod det 5-1. Precis som förra matchen lagen emellan dominerade HCBB totalt. Speciellt kombinationsspelet mellan Ahl, Engelhardt och Marcus J fungerade utomordentligt. Bakåt knep målvakten, tillika debutanten, Oskar Sköldberg en straff. Förspelet till straffen var mycket komiskt ur HCBB:s synvinkel, inte om stackaren som Lillis kapade totalt. Killen ska vara lycklig att han inte fick benbrott, och Lillis hade tur att detta inte var en seriös match. Då hade det blivit utvisning och ca: ett års avstänging. Men sådan är han, vår kapten Lillis. Står upp för laget i vått och torrt. Han ska ha en eloge för sin kämpaglöd!

I andra halvlek fortsatte den fina HCBB-offensiven. Englhardt och Ahl spelade fram varandra till ytterligare mål, Meatspin stack upp ibland och fick ett turligt mål gjort av en HCBB-spelare!! Marcus Jansson svarade för ett lika snyggt som klockrent självmål, en rensning upp i krysset! Men de är ju HCBB:s paroll, ska någonting göras, ska det göras med stil. Vi säger grattis Marcus till det snygga självmålet, världsklass!

Ett annat världsklassnummer hämtar vi också från den andra halvleken.  Ahl gick precis som förra matchen ner som mittback i andra halvlek. Det målet som vi nu berättar om är nog det snyggaste det flesta av de medverkande sett på en fotbollsplan live. På sin mittbacksposition ställer han sig några meter utanför straffområdet när HCBB har hörna. Hörnan nickas ut av försvarare, och Ahl möter bollen med en klockren högervolley, som i en sanslös båge letar sig in i målvaktens högra kryss. Totalt klockrent i krysset, det går inte att göra det snyggare. Är det en kandidat till århundradets mål? De som såg håller nog med. Målet är i alla fall ohotad etta i årets korpfotbollsgala i kategorin "årets mål". Målskytten själv blev helt till sig av glädje, och försökte sig på en minre lyckad hjulning innan lagkamraterna hann fram och gratulera. Så här sa Ahl själv efter matchen:
- "Nu kan jag lägga skorna på hyllan. Det kommer aldrig gå att toppa det här"
Bloggen kan lugnt hålla med. Faktiskt så påminner målet en del om det här: http://www.youtube.com/watch?v=Pj4RrjQHrG0 Även om det ska sägas att Ahls mål var snäppet vassare, det var ju mitt i krysset! Men tillslaget och bollbanan ligger på ungefär samma nivå...

Efer det drömmålet gjorde det inget att HCBB släppte in ytterligare ett mål, att matchen blev lite grinig, att Oskar fick stryk av en tjej eller att det inte blev några mer mål framåt. HCBB spelade av matchen och vann rättvist med 8-3. Alla spelare, som ju spelade hela matchen och måste ha en grym kondition, ska ha beröm. Det ser mycket bra ut inför den stundande seriepremiären, speciellt med tanke på att laget saknade flera nyckelspelare.