Vinst i uppskjutna matchen!

HCBB - Blood Brothers 8-6 (4-2)
Kommentar: Sju spelare att tillgå, ändå vinst i gassande solsken i Vilsta. Oseriöst spel stundtals, där hemåtjobbet var katastrofalt. Bra offensiv bäddade dock för en seger som aldrig var riktigt hotad.
Målskyttar: Rasmus "Ahl" Ahlberg 4, Edin Dipa 3, Ahmed Nouri.

Grattis igen

Idag klarade stjärnforwarden Rasmus Ahlberg sin uppkörning på Krekolas körskola, och därmed blir anfallaren den första HCBB-originalspelaren som får sitt körkort. Nyförvärvet Ahmed Nouri var först men uppmärksammas inte eftersom kortet redan var införskaffat innan hans HCBB-karriär inleddes. Grattis Ahl!

Jag vill även passa på att sörja den avlidne Pop-Kungen Michael Jackson och å HCBB:s vägnar beklagar jag (Simon Engelhardt) sorgen till hela familjen Jackson.

Grattis

HCBB vill passa på att säga ett stort grattis till våran stjärna Rasmus Ahlberg som idag fyller 18 år

Vi firar med att lägga upp en riktig fyllebild på våran skyttekung!




Vi säger återigen ett stort grattis och vill även påminna om att du snart kommer att sitta på ett ålderdomshem och sluddra fram gamla HCBB minnen för Agda och kompani!

Förlust

Idag gick HCBB(?) på en riktigt nit mot Hiphop-pojkarna när man förlorade med 3-1 på Vilstas B-plan. Det var ett decimerat HCBB som för dagen ställde upp med 8 stycken spelare. Av dessa 8 var det endast tre stycken som till vardags spelar i HCBB vilket kanske kan förklara en del av den blytunga förlusten.

Det var som sagt ett decimerat HCBB som kom till start med bara 8 spelare och en målvakt utan handskar. Förutsättningarna för en fin match var alltså lite halvtaskiga och lägg därtill den extremt dåliga planen samt domaren som förövrigt knappt kunde svenska så kan det ju bara gå åt ett håll, nämligen åt helvete.

Första halvleken var jämn och lagen skapade några chanser var men närmast ledningen måste vi ändå säga att Hiphop-pojkarna var med ett skott i ribban. Det var trötta HCBB-spelare som gick ut i halvtidspaus och det hann inte bli speciellt mycket vila eller taktiksnack då idioten till domare blåste igång igen efter cirka 1 minuts(!) halvtidspaus, förmodligen ville väl han hem och se Serbien eller vart han nu kom ifrån bli krossade av Sverige i U21-EM.

Om vi då ska prata om andra halvlek så finns det väl egentligen inte så mycket att säga, HCBB hade mycket boll men svårt att göra ¨någonting av den och rättvist så var det Hiphop-pojkarna som tog ledningen. Matchen rullade på och HCBB lyckades skapa några halvchanser innan HH-pojkarna ökade på sin ledning via en indirekt frispark sedan HCBB:s målvakt tagit upp bollen på en hemåtpass vilket HCBB-spelarna (vi) trodde var helt regelenligt på 7-manna. HH gjorde även 3-1 via ett fint skott en bit utanför straffområdet. De sista 6-7 minuterna ägdes dock av HCBB som pressade på för att komma närmare men man lyckades bara göra ett mål av Roberto Escobar innan pajasen satte pipan i munnen och blåste av för denna gång.

Bara att ta nya tag igen och sikta på nästa match





Ännu en match inställd

Vädret de senaste dagarna har som bekant inte varit speciellt bra i Eskilstuna, och det har resulterat i dränkta planer. Därför har Korpen bestämt sig för att ställa in matcherna i den här omgången. Nytt datum är inte klart ännu men så fort jag (Simon Engelhardt) vet mer, vet ni också!


Utfyllnad

Som bekant är det imorgon dags för match igen, denna gång mot FC Borat.  Vilket lag HCBB ställer upp med är som vanligt väldigt osäker men någonting som är säkert är Kaptenen lovar att denna gång ha benskydden med mig så att laget inte behöver spela i numerärt underläge i ex. antal minuter.
- Det var lite skämmigt och orutinerat förra matchen när man var tvungen att springa av plan för att hämta benskydden, säger Erik Lillsjö
Efter matchen imorgon ska vi enkelt ha 3 poäng till men så har vi ju sagt varje inför varje match så vi får se, säger "Krull" med en lite skämtfull stämma.
Som sagt är det svårt att veta vad framtiden kommer att visa men den som lever och tar sig ner till Vilsta IP kl 18:30 får förhoppningsvis se HCBB plocka tre poäng.



Så blir vädret till matchen

Hittills har den svenska sommaren bjudit på ett sanslöst dåligt väder. Inför HCBB:s match mot FC Borats imorgon är alla inblandade oroliga över hur förutsättningarna kommer att se ut. Därför tog bloggen på sig ansvaret att rådfråga en expert, och fick blandade besked.

Vi pratade med John Pohlman, chefsmeteorolog på vädersajten klart.se. Även han beklagade sig över hur vädret sett ut under de första sommarveckorna;
 - Det har varit allt annat än fint, regnigt och dant. De som rest utomlands har varit smarta. Men detta är ju typiskt Sverige, förklarar han.
Här i Eskilstuna har det nu regnat flera dagar i rad. Många är nog rädda för att matchen imorgon ska bli inställd p.g.a vattensjuka planer. Ett ögonvittne berättade tidigare idag för bloggen att "Det var mycket gyttja efter att planen använts som parkeringsplats, den såg ospelbar ut". Lite soligt väder kanske skulle kunna göra planen bättre, men John Pohlman har små förhoppningar om detta.
 - Vår prognos säger att det kommer att fortsätta regna in på morgonen. Sedan blir det uppehåll, och om vi har lite tur kan det spricka upp på kvällen.
Det ser alltså ut som de oroliga fått vatten på sin kvarn. Vi uppmanar alla till att hålla tummarna för att matchen imorgon går att genomföra. Men det är dumstridigt att lita alltför mycket på meteorologer, enligt experten själv;
 - Även proffs som vi kan ha fel. Vädret är oberäkneligt, konstaterar John Pohlman avslutningsvis.


Ny matchtid mot Blood Brothers

Matchen mot Blood Brothers blev flyttad till den måndag 29:e juni. Den kommer spelas klockan 17:30.
Nästa match blir alltså matchen mot FC Borats som spelas den 15:e juni klockan 18:30.

MVH Simon Engelhardt

Ingen match imorgon!

Bloggen vill passa på att meddela att det inte blir någon match imorgon. Den skulle ha spelats 17.30 mot Blood Brothers men flyttas nu fram. Orsaken till detta går att spekulera i, det har ryktats om att planerna i Vilsta ska användas till parkeringsplats o.s.v, men klart är i varje fall att matchen imorgon är inställd.
Spelarna fick reda på detta via ett mail från spelaren, tillika kontakpersonen, Simon Engelhardt. Ny speldag återkommer vi med, beslut ska tas tillsammans med den ansvarige hos Eskilstuna Korpen. Men troligen kommer matchen att spelas efter den 23 juni. Nästa match för HCBB ser istället ut att bli mot FC Borats måndagen den 15 juni.

HCCB-tränaren missnöjd med Lagerbäck

Igår, på Sveriges nationaldag, fick det svenska fotbollslandslaget torsk av våra danska grannar.
Framför en tv-apparat i Mälarbaden grodde missnöjet hos HCBB:s tränare Jimmie Larsson.
 - Det är katastrofcoachning, säger han apropå Lagerbäcks insats.

Det fanns många potentiella syndabockar i det svenska laget efter förlusten med 0-1. Mikael Nilsson med sin framspelning till det danska målet, Kim Källströms straffmiss, Henke Larsson, som missade öppet mål i slutskedet. Ändå väljer de flesta att kritisera Lars Lagerbäck. Så även hans tränarkollega Jimmie;
 - Efter EM 2008 har det bara gått nedåt. Någon ny, som vågar satsa offensivt, borde få chansen, funderar Larsson.
Han nämner Hammarbys Tony Gustavsson som en av sina favoriter till posten. Men "vem fan som helst är bättre än den där gubben", säger han också. Jimmie skulle själv aldrig ens tänka tanken att använda Lagerbäcks tränarfilosofi i sitt eget coachande.
 - Aldrig. Det gäller att spela gladfotboll, och få stjärnorna (Zlatan/"Ahl") att prestera. Lagerbäck skulle aldrig få träna HCBB, säger han.
Vidare förklarar "Professorn" att förlusten var ett stort misslyckande för svensk fotboll. Nu ser chanserna små ut för avancemang till VM i Sydafrika 2010.
 - Det känns fördjävligt att förlora mot lillebror. Om du hör det här Lagerbäck; avgå!, avslutar en något överförfriskad Jimmie Larsson.
Innan han fullföljer kvällen med att glömma förlusten och fokusera på dansen och sin torra strupe.

Lov

Grabbarna i HCBB går på sommarlov imorgon fredagen 5/6, men betyder det att bloggen går på lov och serien tar ett uppehåll?
- Ne ne, sånt skit kör vi inte med här, bara för att det är lov kan vi inte slappna av helt. Tränaren har sagt åt oss att vi måste hålla i gång varje dag och statuerar Ahl som ett utmärkt exempel genom följande citat "Gör som Ahl, spring Vilstabacken". Vi lovar även att uppdatera bloggen så ofta som möjligt, därför tycker jag att ni ska besöka bloggen minst en gång varje dag under sommaren för att vara säker på att inte hamna efter i HCBB samt Korpenvärlden.

/ El Capitano


Matchen mot Blood Brothers flyttad!

Jag kan som kontaktperson meddela att matchen mot Blood Brothers är flyttad till tisdagen den 9/6 istället för den 10/6. Samma tid gäller: 17:30. Vilka kan vara med? Skicka gärna ett sms till mig; Simon Engelhardt, om du kan! Mail kommer också.


Statistik efter 4 omgångar

Nedan följer lite statistik från de fyra första omgångarna i division 3 för HCBB;

Tabell

Lag                            Sp   V   O   F   mål+   mål-   +/-   Poäng
Ole Brumms            4      4   0   0   29        14       15    12
HCBB                        4      2   1   1   13         15       -2     7
Mobil Data Service  4      2   0   2    18        15      3       6
Team Korpen           3      1   1   1   15        14       1       4
Blood Brothers        4      1    1   2   13        20       -7     4
FC Borats                 4      1    1   2   12        19       -7     4
FC Meatspin            4      1     0  3    10        10       0      3
Hip Hop pojkarna   3      0     1  2    10        12      -2      2

Kommentarer

Av tabellen kan vi urskönja att:

# Ole Brumms leder serien och är obesegrade. De har också gjort överlägset flest mål.
# HCBB befinner sig på andra plats, dock med en dålig målskillnad.
# HCBB:s antagonister FC Meatspin ser ut att få harva i bottenträsket.
# En match är uppskjuten, den mellan Team Korpen och Hip Hop pojkarna.

Skytteligan i HCBB

Rasmus Ahlberg 7
Simon Engelhardt 2
Edin Dipa 2
Anton Lindqvist 1
Theodor Karlsson 1

Med tre omgångar kvar av division 3 kämpar alltså HCBB i toppen. Nästa match blir på onsdag den 10 juni då laget ställs mot Blood Brothers. Drabbningen startar klockan halv sex och spelplats är som vanligt Vilsta.


Ahl satte fyra - sen sprang han i Vilstabacken: "Bra träning"

HCBB:s stjärnanfallare Rasmus Ahlberg var nära att mirakulöst vända 1-3-underläge till seger, men han och laget fick alltså nöja sig med en pinne.
Men den största snackisen utspelade sig efter matchen.
Ahl tog nämligen det uppmärksammade besultet att springa i den enorma Vilstabacken - bara minuter efter den heroiska insatsen på fotbollsplanen.
Varför?
- Utmaningen plus bra träning, förklarar Rasmus.
Hur mycket orkade du?
- Två gånger bara, det var så jävla jobbigt. Benen dog, säger Ahl.
Anfallaren nobbade ju dagens träning med VoIF Diana - men han fick alltså ut ganska mycket av kvällen ändå.

"Ahls" fyrling räddade en pinne

HCBB - Team Korpen 4-4 (1-2)

Två matcher har Rasmus "Ahl" Ahlberg startat på topp.
Facit: sju mål, och enda målskytt för laget bägge gångerna.
 - Jag tvekar inte när jag får ett läge, säger skyttekungen.

Även denna gång hade HCBB svårt att få ihop tillräckligt manskap. Med endast sju spelare att tillgå fick man strunta i avbytare och ställa kaptenen Erik Lillsjö i mål. Men matchen höll bara efter några minuter på att sluta i ett sällan skådat praktfiasko. Både Lillsjö och debutanten på mittfältet, Ahmed Nouri, hade glömt sina benskydd till matchen, något domaren påpekade att de måste ha.
 - Det blev lite stressigt där ett tag, både Ahmed och jag på bänken. Vi hade bara fem spelare på plan, säger Lillis.
Ahl tog ännu en gång på sig målvaktshandskarna, om än tillfälligt, och tvingades släppa ett mål förbi sig. Han kvitterade sedan innan Team Korpen nätade igen. Halvtidsresultatet var rättvist enligt Ahl själv;
 - Motståndarna spelade ett fint kortpassningsspel. Vi hade svårt att hänga med ibland.
Andra halvlek började lika dåligt som den första, med baklängesmål. Det var inte mycket som stämde för HCBB. Faktum är att siffrorna kunde varit betydligt större. Men med tio minuter kvar kom maskinen HCBB igång. Och då speciellt anfallsesset Ahl. Så här säger han om sitt äkta hattrick i andra halvlek;
 - Först en petning förbi målvakten efter fin passning från Ahmed, sedan en duell med en försvarare jag gick segrande ur. Det sista var det snyggaste; en väl avvägd lobb över målvakten, den satt fint.
 Inte mycket hade tytt på att HCBB skulle vinna den här matchen, nu var man plötsligt i ledning med några få minuter kvar. Publiken var i extas, men i slutskedet lyckades Team Korpen åstadkomma en kvittering efter att försvaret haft svårt att få undan bollen.
 - Surt när vi var så nära att vinna. Men sett över hela matchen är det rättvist, säger Ahl fundersamt.
Som i och med de här fyra målen går upp på sju mål totalt. Förutom fyramålsskytten finns andra spelare värda att nämna. Nyförvärvet Ahmed Nouri slet förtjänstfullt på mitten, och tillfällige (?) målvakten Lillis gjorde ett par kanonräddningar.
HCBB borde i slutändan vara nöjda med oavgjort. Än är inte hoppet borta om en serieseger. Definitivt inte när man har seriens hetaste målskytt i laget. 

Kryss för upphämtande HCBB

HCBB-Team Korpen 4-4.
Detta efter att HCBB hämtat upp en 1-3-underläge till 4-3-ledning. Dock kvitterade motståndarna med bara minuten kvar.

Läs mer om matchen senare i en uppdatering!


Avslöjar: Skyttekungen nobbar träning med Diana - för HCBB

Här kommer ett glädjande besked för Hardcore Babyboys inför morgondagens match mot Team Korpen i korptrean:  
Lagets skyttekung Rasmus Ahlberg nobbar den schemalagda träningen med VoIF Diana för att istället förstärka HCBB.
- Skippar träningen till och med. Allt för HCBB, säger Ahl i en kommentar exklusivt för HCBB.blogg.se.
 Skyttekungen struntar alltså i sin elitsatsning - om än tillfälligt - för att istället frälsa sitt HCBB.
I morgon kan du läsa allt inför matchen på bloggen.

FAKTA/Skytteligan Korpen Div 3
"Ahl" 3
Engelhardt 2
Edin 2
Theodor 1
Anton 1


Maktkamp inom supporterleden

HCBB skakas av en intern maktkamp bland de trogna supportrarna. Två kandidater till posten som supporterklubbens ordförande står mot varandra, Hasse Aro och Wassim Karadaghi.
 - Aro bryr sig ju inte om laget, säger Wassim.
 - Wassim är en medgångssupporter, kontrar Aro.

Än så länge har HCBB:s supporterklubb inte varit särskilt organiserad. Men det ska det bli ändring på. Och i alla supporterklubbar finns en ordförande. I det här fallet har det bildats två falanger bland supportrarna; de som stöttar Wassim Kardaghi och de som håller på den tilltänkte spelaren Hasse Aro.
 - Ska någon bli ordförande är det jag, jag kan fotboll och kommer alltid på matcherna, säger Karadahgi.
Detta avfärdas dock av Aro;
 - Vad snackar han om? Han kommer när det är tio minuter kvar. Han är en pajas!
Något samarbete mellan dessa herrar ser det alltså inte ut att bli. Att själva stöttningen av laget är det viktigaste verkar de inte bry sig om. Ordförandeskapet i supporterklubben innebär ansvar och respekt som bägge verkar vilja ha. Med en supporterskara som växer stadigt krävs en handlingskraftig ordförande som kan anordna tifoarrangemang och föra dialog med spelarna för autografsignering bland annat. Båda anser sig äga sådana egenskaper.
 - Jag har erfarenhet från Göteborgsmatcher och känner till spelarna utan och innan. Sedan har jag ju trumman också, säger Aro.
- HCBB är laget i mitt hjärta, mycket större än min före detta klubb Al Salam. Jag kan konsten att få en domare ur balans, försäkrar Wassim.
Bloggen har uppgifter på att det även bildats två falanger bland spelarna, de som stöttar Wassim och de som stöttar Hasse. Hur valet av ordförande kommer att gå till är fortfarande oklart, men vi hoppas givetvis att supportrarna kan enas trots motsättningarna. Laget vill gärna ha deras stöd i  morgondagens viktiga match mot Team Korpen.

Kommentar från coachen

Kan rapporteras att HCBB:s manager är fullständigt rasande över AIK-loggan som fanns under föregående inlägg. Men vi ska stå enade inför säsongens fjärde match och eftersom det är uppehåll i världens näst viktigaste fotbollsserie (förutom Korpen Division 3) släpps prestigen den här gången.
Istället riktar vi in oss på Team Korpen och tar säsongens tredje trepoängare.

Hela. Jävla. Vägen.

Inför matchen

Imorgon, tisdagen den 2/6 spelar HCBB sin fjärde match för säsongen. Denna gång beger sig laget återigen till Vilsta för att förhoppnigsvis kunna plocka hem årets tredje 3 poängare. De tidigare vinsterna har bägge vunnits med 3-2, matcherna har varit riktiga rysare och ännu förrän i slutminuterna har vinst-målen rullat in. Detta är något som lagets kapten Erik Lillsjö tycker är väldigt tråkigt:
Imorgon har "Professorn" ( tränaren Jimmie Larsson ) lagt fram en ny taktik som förhoppningsvis ska kunna lösa vårt problem med målen, säger "El Capitano.

De två senaste matcherna mot Ole brumms IF och FC Meatspin har HCBB blivit tvungna på grund av skador samt andra skäl varit tvungna att låna in spelare. Detta kanske är en av anledningarna till att Ole brumms vann så enkelt samt att matchen mot FC Meatspin blev onödigt spännande. Detta är något som Simon "Krull" Engelhardt även håller med om:
- Vi har inte varit särskilt samspelta de senaste matcherna på grund av att laget nästan till hälften bestått av inlånade spelare, säger Krull.
Hur skadeläget ser ut imorgon är i nuläget oklart men under kvällen hoppas vi kunna presenterna morgondagens trupp.

Vi hoppas att så många som möjligt kan ta sig till Vilsta IP imorgon kl 17:30 för att se när HCBB lirar förstklassig fotboll.

FRAMÅT GRABBAR! MOT 3 POÄNG!


RSS 2.0