Så blir vädret till matchen

Hittills har den svenska sommaren bjudit på ett sanslöst dåligt väder. Inför HCBB:s match mot FC Borats imorgon är alla inblandade oroliga över hur förutsättningarna kommer att se ut. Därför tog bloggen på sig ansvaret att rådfråga en expert, och fick blandade besked.

Vi pratade med John Pohlman, chefsmeteorolog på vädersajten klart.se. Även han beklagade sig över hur vädret sett ut under de första sommarveckorna;
 - Det har varit allt annat än fint, regnigt och dant. De som rest utomlands har varit smarta. Men detta är ju typiskt Sverige, förklarar han.
Här i Eskilstuna har det nu regnat flera dagar i rad. Många är nog rädda för att matchen imorgon ska bli inställd p.g.a vattensjuka planer. Ett ögonvittne berättade tidigare idag för bloggen att "Det var mycket gyttja efter att planen använts som parkeringsplats, den såg ospelbar ut". Lite soligt väder kanske skulle kunna göra planen bättre, men John Pohlman har små förhoppningar om detta.
 - Vår prognos säger att det kommer att fortsätta regna in på morgonen. Sedan blir det uppehåll, och om vi har lite tur kan det spricka upp på kvällen.
Det ser alltså ut som de oroliga fått vatten på sin kvarn. Vi uppmanar alla till att hålla tummarna för att matchen imorgon går att genomföra. Men det är dumstridigt att lita alltför mycket på meteorologer, enligt experten själv;
 - Även proffs som vi kan ha fel. Vädret är oberäkneligt, konstaterar John Pohlman avslutningsvis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0