Seger med ett nödrop

Kvällens match mellan ett decimerat HCBB och antagonisterna FC Meatspin höll på att sluta i ett praktfiasko. Då klev mittbacken Anton Lindqvist in i handlingarna och avgjore med ett drömmål.
 - Den satt fint, äntligen gick barndomsdrömmen i uppfyllelse - den enda skillnaden är väl att det kom i korpen och inte i en VM-final, men det är skitsamma, ler den ovane målskytten.

Förutsättningarna för HCBB var allt annat än perfekta denna kväll. Laget hade endast sju spelare att tillgå, varav en debutant, vädret var dåligt och till råga på allt hade man ställt skyttekungen Rasmus "Ahl" Ahlberg i mål (!). Hur ledningen tänkte här vet nog ingen, men på bänken fanns inga ansvariga ledare. Det ryktades att tränaren var på resa till huvudstaden för att följa ett bottenlag i allsvenskan. I brist på ledare fick vi en kommentar från den flitige supportern Wassim Karadaghi.
 - Varför har de den bästa spelaren i mål? Jag fattar ingenting, suckade han.
Det ska sägas att Ahl faktiskt hade en del målvaktstalang, och stod för en del svettiga räddningar i andra halvlek. Men i framtiden gör man nog bäst i att ha Ahl som utespelare.
Efter första halvlek stod det 1-0 till HCBB. Simon Engelhardt nätade. Laget ägde spelet totalt och borde ha ledat med ett par mål till. I andra var det nära att straffa sig, då Meatspin kvitterade både en och två gånger. Simon Engelhardt var den som också satte det andra målet. HCBB hade en rad chanser även i andra, men även motståndarna skapade en del farligheter. Spelet såg låst ut fram till det var ungefär fem minuter kvar. Då satte mittbacken Anton Lindqvist ett vackert skott rakt i krysset!
 - Bollen kom rullande utanför straffområdet, och jag tänkte väl, nu drar jag till! Och den satt ju fint, förklarar Lindqvist.
HCBB kunde sedan hålla undan och vann sin andra 3-2-match för säsongen. Men spelet såg inte bra ut, Meatspin är inget bra lag, de ska spelas ut. Förhoppningsvis får laget tillbaka några viktiga nyckelspelare till matchen på tisdag. I dagens match gjorde Martir Aliu, till vardags rappare i Årby Berättar, debut. Han skötte sig väl tillsammans med Simon Engelhardt på topp. De hade många eleganta kombinationer. Ändå var matchens behållning Anton Lindqvist, som stod för ett bra defensivt arbete blandat med sitt drömmål och snygga klackfint i andra halvlek. Målskytten själv:
 - Vi missade alldeles för mycket idag. Alla i laget kan bättre, och till nästa match blir det bättring, det lovar jag.
Det hoppas även vi på bloggen. Men, som vanligt är det segrarna som räknas. Och därmed avancerar laget upp till sex poäng.